Pátek 29.03.2024

02:16

Pátek 29.03.2024

02:16

reklama

FAST ČR stahuje z trhu některé typy klimatizací, mohou začít hořet. Peníze zákazníkům vrátí

Společnost FAST ČR, výhradní distributor produktů Sencor v ČR, stahuje z trhu mobilní klimatizaci Sencor SAC MT1221CH a SAC MT1222CH z důvodu možného rizika zkratu a vznícení produktu. Zároveň vyzývá své zákazníky, aby přestali klimatizace používat a vrátili je prodejci nebo kontaktovali centrálu společnosti.

Zákazníci si mohou zvolit vrácení peněz v plné výši kupní ceny nebo provedení servisního zásahu k odstranění montážní chyby. V současné chvíli byly již zajištěny dvě třetiny potenciálně rizikových produktů, u kterých již došlo k refundaci či jejich opravě.

Společnost FAST ČR zjistila na základě provedené expertízy reklamovaného zboží možnost vzniku závažné poruchy u modelů mobilních klimatizací Sencor SAC MT1221CH a Sencor SAC MT1222CH. Její vinou může za určitých technických podmínek dojít při užívání těchto jednotek k poškození vnitřní elektroinstalace a následnému zvýšení rizika zkratu. Při souběhu okolností hrozí rovněž vznícení klimatizace. „Oba modely předtím splnily veškeré legislativní podmínky a prošly schvalovacím řízením pro prodej v rámci Evropské unie,“ říká Petr Uher, Senior Quality Manager společnosti FAST ČR.

„Na vzniklou situaci jsme začali okamžitě po jejím odhalení reagovat. Nahlásili jsme modely ČOI i do mezinárodního výstražného systému, který upozorňuje spotřebitele na rizikové výrobky,“ uvádí Petr Uher a pokračuje: „Bezpečnost našich výrobků je pro nás absolutní prioritou. Proto jsme obratem kontaktovali většinu zákazníků, kteří si zmíněné modely zakoupili a informovali je prostřednictvím našich distribučních a prodejních kanálů. Zákazníkům, které se nám nepodařilo kontaktovat přímo, se snažíme od začátku července uvedené informace zprostředkovat formou placených sdělení v celostátním tisku, rozhlasu, na internetových serverech a sociálních sítích. Výzvu jsme dále zařadili i do letáků Planeo Elektro distribuovaných v milionech kusů týdně. Porucha se týká jen omezeného počtu kusů zmíněných modelů klimatizací a z českého trhu se je daří úspěšně stahovat. V současné chvíli jsme zajistili již dvě třetiny potenciálně chybných produktů, u nichž již došlo k refundaci či opravě.“

Společnost FAST ČR registruje na českém trhu ještě necelých 200 kusů rizikových modelů klimatizací Sencor SAC MT1221CH a SAC MT1222CH, a vyzývá zákazníky k zastavení jejich používání a vrácení prodejci, nebo kontaktování centrály společnosti. Zákazníci si mohou zvolit vrácení peněz v plné výši kupní ceny nebo provedení servisního zásahu k odstranění montážní chyby. Zákazníci se mohou pro bližší informace obracet na e-mail info@sencor.cz nebo telefonicky na číslo +420 323 204 348.


reklama

reklama
reklama