Čtvrtek 28.03.2024

14:00

Čtvrtek 28.03.2024

14:00

reklama

Světová rocková muzikálová senzace s největšími hity skupiny QUEEN míří do Prahy

Sen fanoušků skupiny Queen se stává skutečností! Slavný muzikál „WE WILL ROCK YOU“ míří do Prahy. Legendární hity jako Bohemian Rhapsody, I Want to Break Free, Radio Gaga, We Are the Champions, Somebody to Love nebo Flash zazní poprvé v češtině a samozřejmě s živou kapelou. Slavnostní premiéra se chystá na 18. dubna 2020.

Praha již zná obsazení a datum premiéry veleúspěšného muzikálu WE WILL ROCK YOU. Rockový muzikál, který na základně písní skupiny Queen napsal Ben Elton, uvidí čeští fanoušci poprvé 18. dubna 2020. Představení kupodivu společnost Ticket art production neuvede na divadelních prknech, nýbrž v pražské Tipsport areně. Následně se představí i v Brně a Ostravě.

Čeští producenti nesází jenom na hity slavných Queenů, ale i na hvězdné obsazení. Na nabídku producentů kývli nejen hvězdy českých muzikálů i mladí talentovaní zpěváci – Bohouš Josef, Jan Kopečný, Kamila Nývltová, Michaela Nosková, Peter Pecha, Markéta Procházková a další.

“Já ztvárňuju roli kluka, který má psychickou poruchu. Bude to pro mě krásná výzva. Nejen jeho psychická porucha, ale i píseň Queenů,” prozradil držitel ceny Thalie Peter Pecha. Kamila Nývltová se zase těší na další zápornou roli. “Já si po dlouhé době nezahraju princeznu, ale s Míšou Noskou budeme za pořádné dominy a moc se těším, protože hity Queenů jsou nepřekonatelné. Bude to takové živé. I kostýmy budou dost živé,” naznačila Kamila.

Role v muzikálu WE WILL ROCK YOU je výzvou i pro Honzu Kopečného. “Nebude to jednoduché, jak jsem si to po prvních zkouškách myslel, ale už se nemůžu dočkat premiéry, přiznal Kopečný, který ztvární roli Galilea

Na jevišti vystoupí celkem vystoupí 30 účinkujících, 8 sboristů a 7 muzikantů pod vedením zkušeného hudebníka Honzy Křížka.

Tento prestižní muzikálový projekt zastřešuje jeden z nejúspěšnějších českých režisérů a producentů Petr Novotný, který má na svém kontě české premiéry takových světových hitů jako jsou Les Misérables – Bídníci, Jesus Christ Superstar nebo Fantom opery.

“Jde o představení, které naplňuje haly. Tato muzika totiž do divadla nepatří. Premiéra muzikálu WE WILL ROCK YOU se nesetkala v roce 2002 s hezkým přijetím u kritiky, ale „veličenstvo divák rozhodlo“ a v Londýně se nakonec hrál dvanáct let. Věříme, že si show i u nás najde svou přirozenou cestu k divákovi,” sdělil Novotný.

O překlad muzikálu do češtiny se postaral již zkušený autor Adam Novák, který Praze přinesl takové hity jako např. Mamma Mia!, Sestra v akci, Carmen, Horečka sobotní noci, Producenti, Madagaskar a další.

“Nad některými texty jsem hloubal, protože jsem je nechápal. tak jsem hledal, až jsem na Googlu našel různé dotazy lidí, kteří se autorů ptali, co těmi texty mysleli. Ale jelikož Queeni ty texty psali v různém levelu rauše, tak jim na rovinu odpovídali, a sami neví, co to znamená. Že se jim jenom líbilo, jak ta slova jdou za sebou. Pak z toho zkuste udělat něco smysluplného. Takže Bohemian Rhapsody bude celá v angličtině. Refrén We will we will rock you jsme také nepřekládali, protože by nás diváci asi roznesli,” prozradil Novák.

Producentka Renata Štupáková přiznala, že musela dokonce požádat majitele licence, aby mohla u některých písní zanechat původní texty. Licence se prodává s podmínkou, že se texty musí přeložit. My jsme ale žádali, abychom u některých písní nechat v originále alespoň refrén. České texty se ale Adamu Novákovi velmi povedly a podle mě to bude velmi důstojné,” sdělila producentka Renata Štupáková

Další členové realizačního týmu jsou renomovaná choreografka Petra Parvoničová, kostýmní výtvarník Roman Šolc. O uměleckou supervizi celého projektu se stará Pavel Polák, umělecký ředitel předního českého muzikálového divadla, Hudebního divadla v Karlíně.

O technickou stránku muzikálu se stará Josef Ženíšek. Na jeviště chceme přivést takovou multimediální podívanou, kterou naši diváci dosud neměli možnost vidět.

Osazení:
Galileo – Kopečný Jan, Pecha Peter
Scaramouche – Procházková Markéta, Vyoralová Veronika
Britney – Kutheil Petr, Pecha Peter, Fanta Jan
Oz – Gabrišová Andrea, Martinková Tereza
Killer Queen – Nývltová Kamila, Nosková Michaela
Khashoggi – Josef Bohouš, Adam Lukáš
Buddy – Rose Johnny

WE WILL ROCK YOU

Rockový muzikál, který na základně písní skupiny Queen napsal Ben Elton, měl premiéru již v roce 2002 v Londýně a setkal se obřím diváckým ohlasem. Ihned po premiéře se stal doslova senzací a nadšení diváci plnili divadlo dlouhých 12 let, během kterých se odehrálo přes 4.600 představení.

Nadšené reakce diváků pak pokračovaly doslova po celém světě. Muzikál vidělo ve 28 zemí více než 20 miliódiváků. Show vyniká rockovou energií, skvělým pěveckým podáním a svérázným humorem. V neposlední řadě vás neminou i emocemi nabité přídavky, které vás zaručeně postaví na nohy!

Muzikál není příběhem skupiny Queen, ale vypráví děj ze vzdálené budoucnosti, ve které se skupina pronásledovaných Bohémů snaží obnovit zakázanou hudbu a objevit poslední existující hudební nástroj, kytaru Briana Maye.

Hity Queen, které zazní v muzikálu

Innuendo
Radio Ga Ga
I Want to Break Free
Somebody to Love
We Will Rock You
We Are the Champions
Bohemian Rhapsody
Who Wants to Live Forever
Flash
Another One Bites the Dust
Killer Queen
Play the Game
Under Pressure
A Kind of Magic
I Want It All
Headlong
No-One but You (Only the Good Die Young)
One Vision
Seven Seas of Rhye
Fat Bottomed Girls
Hammer to Fall
These Are the Days of Our Lives


reklama

reklama
reklama