Čtvrtek 28.03.2024

13:45

Čtvrtek 28.03.2024

13:45

reklama

Hynek Tomm se Miriam Kantorkové nedočkal

Herečku Miriam Kantorkovou a zpěváka Hynka Tomma pojí letité přátelství. Setkávají se nejen na různých společenských akcích, navštěvují se i v soukromí. Je tedy naprosto logické, že došlo i na pracovní spolupráci. „Když jsem slyšela, jak Hynek Tomm kdysi nazpíval duet s Květou Fialovou, kde má Květa monolog, napadlo mě, že bychom to mohli zkusit taky“, prozradila sympatická herečka. „Při dalším setkání s Hynkem jsem mu to tedy navrhla, a on rád souhlasil.“

Duet s Hynkem Tommem byl její druhou písní v životě, kterou veřejně prezentovala. První zazněla v seriálu Třicet případů majora Zemana. 

K duetu složil hudbu Otto Solčány, manžel zpěvačky Šárky Rezkové, o text se postaral Josef Fousek. „Nahrávání ve studiu probíhalo skvěle, v přátelské atmosféře, občas jsme se i zasmáli“, uvádí Hynek Tomm.  Na křest duetu So long Život ovšem herečka nedorazila, ačkoli byli s Hynkem předem domluveni a moc se těšila, jak se české veřejnosti pochlubí se svým druhým pěveckým počinem. Bohužel, osmdesátčtyřletá herečka, kterou v poslední době trápily pohybové problémy upadla, zranila si nohu a byla hospitalizována v nemocnici.

„Moc mě mrzí, že Miriam nemohla přijít na křest, víc mi je ale líto, jak na tom, chudák, je. Kéž se co nejdříve zotaví!“, vzkázal na adresu Miriam Kantorkové Hynek Tomm.

Páté CD s názvem HYNEK TOMM zpívá FOUSKOVINY,  jehož křest proběhl v Divadle Horní Počernice tedy pokřtily pouze Zuzana Bubílková a Magda Malá.

Na CD jsou převážně nové písně, které přímo na tělo pro Hynka napsal básník a textař Josef Fousek. Zvláště pak píseň dotýkající se Hynkova rodného domova a maminky, která přesně před 2 roky zesnula. A právě k tomuto smutnému výročí byl na křtu CD uveden premiérově klip. 

O hudbu se postarali: Ondřej Žatkulijak, Zdeněk Style Hrubý, Charlie Blažek. Na CD  jsou ovšem i další duety, např. se šansoniérkou Naďou Válovou, nebo již zmiňovaný duet s Květou Fialovou, kde byl použit její hlas ze studia, kytarový doprovod – Matěj Rak.


reklama

reklama
reklama