Čtvrtek 28.03.2024

12:29

Čtvrtek 28.03.2024

12:29

reklama

České eso na Dakaru Martin Michek: To je bomba, už je v elitní patnáctce!

Slavná Rallye Dakar, která se vůbec poprvé v historii jede v Saúdské Arábii, je ve své polovině. Češi jsou hodně vidět, největším „torpédem“ je pro mnohé v závodě motocyklů nováček Martin Michek. Kdo by to byl řekl, že v této fázi závodu bude na průběžném patnáctém místě? Je to ale pořádná dřina.

Zatím poslední etapa byla pořádnou prověrkou fyzických, ale i psychických sil. Účastníci nejtěžšího závodu světa do cíle v Rijádu ujeli celkem 830 kilometrů, z toho 478 bylo měřených. „Jsem úplně vyšťavený, fakt mazec,“ ulevil si Michek, který se potýkal s nepříjemnými potížemi. „Dneska jsem šel poprvé na drž.. na kamení. Potom jsem ještě zapadl.“ Naštěstí však měl u sebe telefon Xiomi, který má jako „záchranu“ a součást své výbavy. „Vydržel ránu ve 150 kilometrech na kameny, jenom prasklo sklo. Strašně mě to mrzí, protože jsem se do něj úplně zamiloval. Ale byl jsem celkem překvapený, že se víc nerozbil a normálně funguje. Asi fakt kvalita,“ pochvaloval si telefon, který dostal od dvojky na českém trhu s mobilními telefony, značky Xiaomi. Martin jede fakt skvěle, jeho manager si jistě mne ruce blahem. Po takovém výkonu musí přijít nabídka od továrního týmu.

Martin sice přišel o pár minut, přesto se do cíle dostal jako osmnáctý a průběžná patnáctá příčka je velmi dobrým počinem. „Hlavně, že jsem živý a zdravý. Je to tu masakr.“ Zasloužený den volna využije hlavně k odpočinku a nutné regeneraci. „Možná zajedeme do Rijádu, abychom přišli na jiné myšlenky. Pak to ale zase začne, na nic se tu nečeká,“ uzavřel Michek. Pokud se mu bude dařit alespoň tak, jako v první polovině závodu, bude z toho zřejmě parádní umístění. Kdo Martina zná, tak ví, že už pošilhává i po desítce. Tak mu budeme všichni držet palce.

Foto: archiv Martina Michka


reklama

reklama
reklama