Pátek 29.03.2024

13:15

Pátek 29.03.2024

13:15

reklama

Olga Lounová představila klip pro Eurovizi. Během natáčení trpěla v ledové vodě!

Dark Water. Tak se jmenuje píseň, se kterou Olga Lounová bojuje o účast ve finále Eurovize v Rotterdamu, kde by ráda reprezentovala České barvy. A z písně je zřejmé, že čerpala ze svých letitých zkušeností. Jde totiž o světový hit!

Přesně před týdnem zveřejnila Česká televize sedmičku finalistů národního kola letošní Eurovize a nyní byly odtajněné i soutěžní písně. A jelikož pouze jedna píseň může reprezentovat Česko v Rotterdamu a o vítězi rozhodují hlasy fanoušků, Olga Lounová vytáhla hodně těžký kalibr. Píseň Dark Water složila sice před rokem, jelikož je celá v angličtině, schovávala s ji pro zvláštní příležitost, kterou Eurovize rozhodně je.

“My jsme před rokem a něco v Los Angeles složili a natočili nádhernou písničku a já jsem si říkala, že by bylo hrozně fajn počkat na nějakou skvělou příležitost, kde tuhle píseň vydat, protože nejenom mě osobně chytila za srdce, ale i každého, komu jsem tu píseň pustila mi řekl,  že je to světový hit,” říká Olga, která nyní odhalila i videoklip k písni a je to hotové umělecké dílo.

Režisérského žezla se totiž chytil F. A. Brabec, jehož rukopis je dost zřetelný. “Videoklip se natáčel dva dny a to doslova v kuse. První den jsme natáčeli ve velkých Fzg studiích. Natáčeli jsme moderní tanec Amélie Pokorné, která s danou choreografií zvítězila na mistrovství světa. Bylo to velmi náročné, protože jsou to velká studia a není jednoduché je vytopit. Byla tam tak taková zima, že voda v bazénu velmi rychle chladla. Amálka byla přesto velmi statečná a celou choreografii opakovala neustále dokola,” vzpomíná zpěvačka, která si kvůli svému snu zúčastnit se finále Eurovize vytrpěla také své.

“Nejprve jsem několik hodin natáčela v tom samém bazénku jako Amélka a poté jsem se musela ponořit a zpívat v černé vaně. Voda byla vlažná. Další natáčecí den proběhl v bazénu s chlorovanou vodu, kde jsem musela zpívat s otevřenýma očima a otevřenou pusou. Po několika hodinách mě oči pálily tak, že jsem po vynoření viděla všude jenom mlhu. Pod vodou už jsem je nedokázala vůbec otevřít, přesto si myslím že výsledek je naprosto úžasný. A stál za všechno co jsme tomu obětovali,” říká Lounová.

Ta dost dobře ví, že konkurence je velká, přesto se nehodlá vzdávat svého snu dopředu. “Vkus posluchačů se nedá nikdy odhadnout, takže netuším, jaké mám šance. Ale jelikož jsem optimistka, tak už jenom svou účast v národním kole hodnotím pozitivně a to především v tom, že se moje písnička dostane k uším nejenom českých posluchačů, ale také k těm evropským. V tom vidím tu největší výhodu. Pokud bych se dostala do finále, bylo by to ještě úžasnější, ale i tak jsem vděčná už jenom za tuto příležitost,” dodává Olga. Ta je sama velkým fanouškem této celosvětově oblíbené soutěže.

“Eurovizi sleduju už hodně let. Je to světová soutěž, která se v posledních letech svojí kvalitou dostala na úroveň těch nejlepších světových show jako jsou Grammy. Co mě na tom baví nejvíc je fakt, že se sejdou hudební nadšenci z celé Evropy potažmo z celého světa a tráví spolu čas. Propojují se tím celé národy. Bojují mezi sebou, ale jen v umění a ve vyjádření nějaké emoce. Nikdo neumírá,” uzavírá Olga. Pokud budete chtít hlasovat pro Olgu Lounovou, stáhněte si aplikaci Eurovision Song Contest, kde jí můžete dát svůj hlas a poslat jí tak do finále v Rotterdamu. Hlasování začalo 20. ledna a potrvá do 2. února.


reklama

reklama
reklama