Čtvrtek 28.03.2024

11:48

Čtvrtek 28.03.2024

11:48

reklama

Odkládají se závody F1: Sezóna zřejmě začne v Baku a pojede se o prázdninách

Velká cena Austrálie F1 se kvůli pandemii koronaviru nepojede stejně, jako se ruší závody v Bahrajnu, Vietnamu a Číně. Ohroženy jsou i květnové závody v Holandsku, Španělsku i Monaku. Podle odhadů sezóna začne až 5. června v Ázerbajdžánu. Fanoušci však téměř o nic nepřijdou.

Všechno to začalo ve chvíli, kdy se tým McLaren dostal v Melbourne do karantény. Dva týdny v hotelu, ven ani na krok. Pak už se špatné zprávy začaly množit jako houby po dešti. Zrušená Grand Prix Austrálie, následoval Bahrajn. „Přijalo se správné rozhodnutí, věc je opravdu vážná,“ konstatoval Lewis Hamilton a dodal, že i když byli všichni připraveni usednout do svých monopostů, tak je zdraví a bezpečnost na prvním místě. „Denně umírají lidé. Jde o pohromu dosud nepoznaných rozměrů. Musíme učinit všechna možná opatření a ochránit co nejvíce osob. Dbejte na rady odborníků a zůstaňte zdraví,“ doplnil britský jezdec.

Pravdou je, že mnoho fanoušků teď nemá na formule pomyšlení. Vždyť například i sídlo Ferrari v Maranellu je v karanténě, v Itálii umírají stovky lidí denně, další tisíce jsou novým virem COVID 19 nakaženi. „Jednáme s našimi partnery o tom, co bude dál. Situace se nedá předvídat, dnes je úplně jiná než ještě před dvěma týdny. Těžko můžeme cokoli říct,“ kroutil hlavou šéf Formule 1 Chase Carey. Podle zákulisních informací je ale už víceméně jasno. Začne se v červnu v Baku a všechny odložené Velké ceny se odjedou o prázdninách, vrchol sezóny pak bude klasicky v listopadu v Abu Dhabi. Jediný závod, který se dost možná zruší bez náhrady, bude Austrálie.


reklama

reklama
reklama