Pátek 29.03.2024

15:45

Pátek 29.03.2024

15:45

reklama

Dnes startuje virtuální GP Austrálie F1: Pojede Delétraz i další známá jména

Dnes pět minut před devátou hodinou večerní startuje další virtuální Velká cena formule 1. Tentokrát je na programu závod na okruhu Albert Park v Melbourne. Fanoušci formulí se tak dočkají své dávky adrenalinu přesto, že pandemie koronaviru reálné závodění znemožnila. Na startu se znovu objeví řada známých jmen.

Z pohledu českého fanouška je jistě zajímavé, že si virtuální GP Austrálie zajede i testovací pilot týmu Haas F1 Louis Delétraz. Švýcar je totiž v letošní sezóně také jezdcem české stáje Charouz Racing System, do které se v rámci šampionátu F2 vrátil po roční pauze. Dvaadvacetiletý rodák z Ženevy navíc není žádným začátečníkem, online hraní je mu vlastní, takže by se mohl umístit hodně vepředu. Zajímavý je bezesporu i fakt, že Louis se stal poradcem Fabrice Jatona, který bude virtuální měření sil komentovat pro stanici RTS. „Volali jsme si skoro půl hodiny. Vysvětlil mi vše, co můžete udělat s nastavením virtuálního vozu. Dokonce mi poslal nějaké fotky,“ usmíval se Jaton, pro kterého to bude v osmačtyřiceti velká premiéra.

Zdravá nervozita je jistě na místě. Vždyť na startu australské Velké ceny se objeví celá řada hvězd. Kromě zmíněného Delétraze pojedou například Alex Albon, Charles Leclerc či Lando Norris a další. Samozřejmostí je účast celé řady youtuberů. Pokud se chcete na závod podívat, máte šanci na www.RTSsport.ch, stanici SKY Sport nebo youtubovém kanálu F1.


reklama

reklama
reklama