Sobota 20.04.2024

12:22

Sobota 20.04.2024

12:22

reklama

Laser v létě ano či ne?

Nelze na to jednoduše odpovědět. Velkou část laserových ošetření můžete bez obav podstupovat celoročně, ovšem jsou i taková, které je dobré odložit na podzim.

Laser má dnes v estetické medicíně své nezastupitelné místo, lze s ním neinvazivně řešit nejrůznější problémy od stárnoucí pleti přes větší či menší vady na pokožce až po řešení chrápání či stresové inkontinence. Jak si tedy naplánovat nejrůznější zákroky? „V podstatě ta ošetření, která zanechávají nějaké stopy na pokožce a hrozí pak riziko hyperpigmentace, je dobré naplánovat na měsíce, kdy je méně slunečního svitu. Ovšem zákroky, které jsou prováděny na sliznicích nebo nezanechávají viditelné změny na pokožce, je možné provádět celoročně,“ vysvětluje dermatoložka MUDr. Tereza Gabryšová z Kliniky YES VISAGE.

Bez obav

Dnešní lasery jsou nejen výkonnější a účinnější ale zároveň šetrnější a bezpečnější. K absolutní špičce mezi lasery v dermatologii patří laser FOTONA SP DYNAMIS PRO„Tento laser kromě jiného dokáže ošetřovat patentovanou technologií Smooth, při které nepoškozuje povrch pokožky, proto je možné určité zákroky provádět i v létě,“ prozrazuje dermatoložka MUDr. Tereza Gabryšová z Kliniky YES VISAGE. Bez problémů můžete zajít na ošetření periorálních vrásek a nosoretních vrásek zevnitř úst, omlazení intimních partií či vyřešit stresovou inkontinenci a chrápání.

Za určitých podmínek

Pokud netrpíte hyperpigmentací, tak si i v létě při dodržení jistých opatření můžete dopřát další z řady laserových ošetření. Vyzkoušet můžete třeba unikátní neinvazivní omlazení pleti s viditelným liftingovým účinkem či ošetření, které pozvedne vaše lehce povadlá oční víčka. Zbavit se lze nechtěných chloupků v místech, jenž nevystavujete slunečnímu svitu nebo vyřešit problémy s akné. Také ošetření různých jizev a pajizévek, odstranění bradavic a plísní na nehtech je možné.

Raději odložit

Existuje však několik laserových zákroků, které je lepší odložit na podzim či zimu, neboť hrozí riziko pigmentace v místě ošetření. Patří mezi ně zejména odstranění tetování, žilek, zarudnutí, nejrůznějších výrůstků a znamének, ale také právě řešení hyperpigmentace.

Jelikož každého z nás trápí něco jiného, je dobré zajít za odborníkem na konzultaci a domluvit jednotlivá ošetření dle vašich potřeb i případných omezení.


reklama

reklama
reklama