Pátek 29.03.2024

09:11

Pátek 29.03.2024

09:11

reklama

Max Charouz pojede F1? Věští mu to i sudička jménem Fittipaldi

Když se vnuk Antonína Charouze a syn Jana Charouze narodil, bylo vlastně rozhodnuto. Slibná budoucnost v motorsportu mu byla předurčena. Teď to potvrdila i jedna z nejslavnějších sudiček, kterou si malý Max vůbec mohl přát. Vyjde to?

Možná si pamatujete na fotku, která vyšla jen chvíli po Maxíkově narození. Dominoval jí nápis „jmenuji se Charouz a v roce 2040 budu mistr světa F1.“ Uběhl rok a budoucímu šampiónovi stejné proroctví zopakovala jedna z nejlepších sudiček, jakou si vůbec mohl přát – legendární závodník Emerson Fittipaldi. Dvojnásobný mistr světa F1, série CART i závodu v Indianapolis slíbil, že Maxovi pomůže dostat se až na vrchol. Myslel to v žertu nebo doopravdy? Každopádně teď pomáhá svému synovi Emmovi a ten už sbírá po celém světě motokárové úspěchy.

Vnuk několikanásobného mistra Evropy v závodech do vrchu Antonína Charouze a syn Jana Charouze, který ve své závodní kariéře vyhrál například Le Mans Series či F3000 International Masters a testoval s týmem Lotus F1 a HRT F1 a jako druhý Čech se zúčastnil závodu F1 i když jen v pátečním tréninku, bude mít rozhodně skvělého učitele a mentora. Maxíkova cesta na trůn mistra světa tak nemusí být jen sci-fi. A čeští fanoušci už se ale  nemohou dočkat českého jezdce. 

Foto: Natálie Myslivcová a MBP


reklama

reklama
reklama