Pátek 29.03.2024

08:22

Pátek 29.03.2024

08:22

reklama

Formula Renault Eurocup: Ptáček skvěle, Staněk zaostává

Sotva skončila sezóna FIA-F3, kde Roman Staněk závodil za český tým Charouz Racing System, naskočil český mladík do šampionátu Formula Renault Eurocup. V testech na pátý podnik v nizozemském Zandvoortu příliš nezářil. Na rozdíl od dalšího Čecha Petra Ptáčka juniora.

Sezóna Romana Staňka ve formuli 3 nebyla dvakrát povedená. Jediné tři body si připsal v Monze, jinak se spíš trápil. Faktem je, že do kokpitu F3 si sedl poprvé těsně před startem sezóny bez možnosti testů. Přesto zřejmě i on sám čekal o malinko více. Chuť si chtěl logicky spravit v šampionátu Formula Renault Eurocup, ale v Nizozemsku nevykročil správnou nohou. Do jisté míry za to mohl i déšť, který okruh téměř nepřetržitě kropil a některým pilotům včetně Staňka znemožnil odjet tolik okruhů, kolik by potřebovali.

Na druhou stranu zkušenosti, které si Roman přinesl z Formule 3, by se jistě daly zúročit lépe, než umístění hluboko za elitní desítkou. Čest českým barvám dělal alespoň Petr Ptáček junior. V letošní sezóně se mu celkem daří, pravidelně se umisťuje na bodech. Páté místo znamená do sobotní kvalifikace solidní vyhlídky a dobrou rychlost. Souboj mladých Čechů můžete sledovat díky televizní stanici SPORT 5 v přímých přenosech. V sobotu závod startuje v 16.55, v neděli pak v 17.40.


reklama

reklama
reklama