Úterý 16.04.2024

14:10

Úterý 16.04.2024

14:10

reklama

Během jediné operace omládnete i získáte tělo snů

Kombinované výkony v estetické chirurgii jsou stále častější. Pro klienty, kteří řeší více partií současně, a zároveň si nemohou dovolit několikrát do roka trávit čas doma na neschopence kvůli rekonvalescenci, jsou právě tyto operace ideální volbou.

Dnešní doba klade mnohem vyšší nároky na náš vzhled, ale i na naše pracovní povinnosti. To, co dříve lidé přijímali jako běžnou součást stárnutí nebo následky mateřství, dnes jednoduše akceptovat nechtějí a ani nemusí. Kde úprava jídelníčku a pravidelný pohyb nestáčí, umí velmi efektivně pomoci estetická chirurgie. Nicméně je třeba počítat, že po zákroku budete muset zůstat doma a dopřát svému tělu nějaký čas na zhojení. Řešíte-li tedy více partií současně, je logické, že zvažujete právě kombinovaný výkon. Přece jen opakovaná neschopenka by se v práci nemusela potkat s pochopením nebo si ji zkrátka kvůli svému podnikání nemůžete dovolit.

Nejčastěji poptávané zákroky
Jednoznačně to je liposukceplastika prsou a blepharoplastiku(plastika očních víček). U žen pak hodně závisí na věku. „Co se týká mladší žen, jde většinou o liposukci či zvětšení prsou, případně plastiku uší či nosu. U žen po porodu, kterým zůstala povislá kůže v oblasti břicha nebo je trápí rozestup břišních svalů, se jedná o plastiku břicha. Často v kombinaci s modelací prsou. V pozdějším věku se pak přidává plastika očních víček a facelifting,“ prozrazuje ze své vlastní zkušenosti plastický chirurg MUDr. Andrea Musilová z Kliniky YES VISAGE.

Co je kombinovaný výkon?
V zásadě se jedná o jakoukoliv kombinaci minimálně dvou operačních výkonů provedených během jedné narkózy. Jeho obrovskou výhodou je, že během jedné operace vyřešíte více problémů najednou. Navíc máte jedno vstupní vyšetření, jednu narkózu a jednu rekonvalescenci. A jaké výkony lze kombinovat? „Možností je velmi mnoho, záleží vždy na klientovi, co ho trápí, jaké problémy řeší. Velmi často se třeba kombinuje liposukce s úpravou poprsí, zvětšením či modelací,“ říká plastický chirurg MUDr. Andrea Musilová z Kliniky YES VISAGE. Je však možné kombinovat i více zákroků, třeba liposukciabdominoplastiku plastiku očních víček. Vždy záleží na šikovnosti a zkušenostech plastického chirurga a na přání klienta.

Pro koho je vhodný?
Vždy záleží na zdravotním stavu klienta. „Samozřejmě je rozdíl, pokud operujete třicetiletou či sedmdesátiletou ženu či třeba ženu s cukrovkou. Zda je pro kombinovaný zákrok klient či klientka vhodná, musí vždy posoudit chirurg na základě všech dostupných informací,“ vysvětluje plastický chirurg MUDr. Andrea Musilová z Kliniky YES VISAGE.

Správná volba
Je třeba, aby kombinované operace dělal opravdu zkušený chirurg. Šikovný a vyoperovaný chirurg zvládne konkrétní operaci ve vysoké kvalitě za výrazně kratší dobu než začínající chirurg. Proto si může dovolit udělat více operačních výkonů najednou, aniž by klienta zatěžoval příliš dlouhou narkózou. „Nemusí jít vždy pouze o kombinaci výkonů v celkové narkóze, může to být kombinace zákroků jen při lokální anestézii či analgosedaci,“ vysvětluje plastický chirurg MUDr. Andrea Musilová z Kliniky YES VISAGE a dodává: „Připravte se však na to, že po kombinovaných výkonech vás bude bolet více zón najednou a ze začátku budete pociťovat větší diskomfort při polohování, případně i vaše mobilita bude po nějaký čas snížená.“ Samozřejmě záleží na konkrétních typech výkonů. Také rekonvalescence se trochu protáhne. Nicméně pokud byste zákroky podstupovali postupně, tak v celkovém součtu se počet dní v pracovní neschopnosti oproti kombinovaným zákrokům výrazně zvýší.

www.yesvisage.cz


reklama

reklama
reklama