Pondělí 29.04.2024

03:04

Pondělí 29.04.2024

03:04

reklama

Kniha Jana Přeučila a Karla Voříška slouží Mužům roku jako učebnice rétoriky

Herec a milovník mluveného slova Jan Přeučil byl příjemně překvapený, když finalisté soutěže Muž roku po dvou hodinách „Přeučilovy rétorické laboratoře“ přišli a Janu Přeučilovi děkovali, že něco takového ještě nezažili. Kurz rétoriky byl pro ně něco nového.  

„Všiml jsem si, že mladí muži mluvili nesrozumitelně, neaktivně, monotónně. Vysvětlili jsme si, jak se připravit na řeč, rozmluvit se, jak pracovat s dechem či jak zmírnit trému. Pokud to natrénují, ulehčí jim to nejen vystoupení v soutěži, ale určitě se jim to hodí i v osobním životě,“ uvedl Jan Přeučil. Na toto téma s dalším zkušeným rétorem Karlem Voříškem napsali knihu Nebát se a mluvit, kterou si finalisté odnesli domů.

Moderátor Karel Voříšek si potom sympatické finalisty soutěže Muž roku omrkl při večerní módní přehlídce. Spolu s moderátorkou Lenkou Špillarovou bude finále soutěže v Náchodě již po několikáté moderovat.

„Muž roku může být, jakkoliv hezký, ale když nemá charisma, není to o ničem. Kamarádka Kamila Moučková říkala: „Vořech, herců, zpěváků, moderátorů je spousta a všichni to umí, ale jenom někteří mají také to políbení od Pána Boha.“ Já nevím, jestli jsem políbený moderátor od Pána Boha, já jsem políbený od Kamily Moučkové. Snad se to také počítá,“ smál se Karel Voříšek a štíhlý moderátor přiznal: „Kolem třicítky jsem měl metrák, obličej zalitý sádlem. Začal jsem na sobě trochu pracovat a už jsem nepřestal. Přestože pro moderátora jsou hlasivky nejdůležitější sval na těle, musí také trochu vypadat. Ještě, když jsem pracoval na předchozí televizi, tam bylo takové období, kdy si mě zavolali a vyčinili mi, že jsem tlustý, ať s tím koukám něco dělat. Měli pravdu, nadváha mi opravdu vadila.“

Karel Voříšek na večerní závěr soustředění Muže roku dorazil ve stylovém tričku. „Když už jsem ten Voříšek, několikrát jsem spolupracoval s organizací, která se stará o opuštěné pejsky. Dělají různé akce a koupí triček a dalších věcí, lidi podporují dobrou věc. Odměnili mě tímto tričkem a já ho hrdě nosím.“

Hosty na koncert a módní přehlídku v závěru soustředění soutěže Muž roku pozval prezident soutěže David Novotný. „Jsem rád, že se hostům ve Vile Lanna líbilo. Kluci odvedli velký kus práce. Absolvovali rétorický kurz Jana Přeučila, načerpali zkušenosti od úspěšného modela Martina Gardavského. Měl jsem radost, že se přišli podívat úspěšní finalisté z minulých ročníků. Samozřejmě děkuji sponzorům soutěže obleky Koutný, volnočasové oblečení C&A, spodní prádlo STYX z Trenýrkárny, PVZP a dalším, bez jejichž podpory by soutěž nemohla fungovat,“ uvedl David Novotný a pozval hosty na finále, které se koná 25. srpna v Náchodě.

A kdo se představí ve finále?1. Jan Černohorský, podnikatel, 27 let, Nové Strašecí, 2. Matteo Lucano, student, 23 let, Kralupy nad Vltavou, 3. Alexandros Panayi, zubní lékař, 26 let, Praha, 4. Lukáš Kupkovič, fitness trenér, 22 let, Praha, 5. Jan Koželuh, řízení projektů ve stavebnictví, 33 let, Klatovy, 6. Jan Legát, hlavní stavbyvedoucí, 33 let, Praha, 7. Rostislav Procházka, administrativní pracovní, 22 let, Znojmo, 8. Tomáš Hruška, Referent obchodního oddělení lesní techniky, 23 let, Benešov, 9. Stefanos Panayi, student, 22 let, Praha, 10. Josef Jakab, mediální poradce, 26 let, Mělník, 11. Dominik Neoral, obchodní ředitel, 32 let, Kralice na Hané, 12. František Knobloch, holistický poradce Elite Medical a student, 23 let, Hostivice.


reklama

reklama
reklama