Neděle 28.04.2024

00:16

Neděle 28.04.2024

00:16

reklama

Miroslav Etzler si dal dostaveníčko na finále Anděla mezi zdravotníky. S loňskou vítězkou je pojí velké přátelství

Herec s podmanivým hlasem Miroslav Etzler byl na finále projektu Anděl mezi zdravotníky loni poprvé a soutěž ho tak nadchla, že letos neváhal a do poroty zasedl znovu. Navíc tam měl dostaveníčko s loňskou vítězkou paní doktorkou Martou Vachovou. Vloni byl jejím patronem v soutěži a do té doby je pojí vzácné přátelství.

„S paní doktorkou Vachovou jsme se během roku několikrát viděli. Marta byla několikrát v divadle na představení, byla také na několika premiérách. Když jsme hráli v Teplicích, kde Marta pracuje, nechyběla v hledišti. Takže se stýkáme. Ona je nejenom nesmírně kvalitní a špičkový lékař, ale také strašně fajn člověk. Anděl mezi zdravotníky mě obohatil také tím, že jsem potkat tuhle fantastickou ženskou,“ usmíval se Miroslav Etzler.

Pro vítězku letošního ročníku zdravotní sestru Janu Hladíkovou měl Miroslav Etzler jedno přání. „Popřál bych jí respekt a slušnost od lidí, kterým pomáhá. Protože sám jsem na poměrně těžkém oddělení zažil, že existují pacienti, kteří si péče zdravotníků neváží. Jsou mnohdy sprostí, vulgární či netaktní k lidem, kteří se o ně starají,“ uvedl herec.

O svoje zdraví se Miroslav Etzler snaží pečovat. Má k tomu velký důvod, kterému je už 5 let. „Já jsem pro moje zdraví nikdy moc nedělal a nyní se to projevuje. Až teprve, když se mi narodil syn, jsem hodně věcí změnil. Hodně chodím, běhat už nemohu, protože mám zničené nohy. Snažím se dělat vše proto, abych lékařům vrátil vše, co do mne investovali.“

Vítězi projektu Anděl mezi zdravotníky 2023 byli všichni zdravotníci, nicméně porota složená s osobností kulturního, společenského a politického života rozhodla takto:

1. místo: Jana Hladíková, Nemocnice Třebíč, zdravotní sestra společné interní a neurologické JIP, Nemocnice Mostiště – sestra následné intenzivní péče, číslo 1

2. místo: Mgr. Petr Pazour, Nemocnice Nové Město na Moravě, šéf nelékařů neurologického oddělení a iktového centra, číslo 6

3. místo: Romana Veltruská, všeobecná sestra v ambulanci praktického lékaře Slaný, Nemocnice Slaný sestra na interní JIP, číslo 8

Cenu Sympatie Anděl mezi zdravotníky časopisu Florance získala Romana Daňhelová – Nemocnice Jihlava, porodní asistentka, číslo 4. Cenu Sympatie Anděl mezi zdravotníky PVZP obdržela MUDr. Milada Krejčová – Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje, lékařka, číslo 9.

Soutěž Anděl mezi zdravotníky 2023 podpořili další umělci a také vzácní hosté: prezident České asociace sester PhDr. Martina Šochmanová, místopředsedkyně zdravotního výboru Poslanecké sněmovny prof. Věra Adámková, viceprezident Hospodářské komory České republiky Radek Jakubský, předsedkyně odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Mgr. Dagmar Žitníková, starosta města Náchod Jan Birke, náměstek ministra zdravotnictví České republiky Václav Pláteník a další.

První tři vítězové Jana Hladíková, Petr Pazour a Romana Veltruská obdrželi dárky, šeky na výrobky a služby od společnosti Home Art, Proma Reha Česká Skalice, HERBAL WORLD, Aurum Clinic, Blanář nábytek a.s., Hotel Studánka v Rychnově nad Kněžnou, Café Collection Stromovka Praha, POLA, Všeobecné zdravotní pojišťovny, PVZP.

Vítězka Jana Hladíková ještě navíc získala roční zapůjčení automobilu KIA Ceed 1,5 T-Gdi ve výbavě Exklusive od Auto Opat od společnosti Auto Opat, dárek od Optiky Slavíková, voucher na vzdělávání od Národního centra.

Finalisté měli pobyt v Hotelu Studánka v Rychnově nad Kněžnou a obdrželi dárkovou tašku od společnosti BCM Group, od Královéhradecké lékárny, poukázku na nákup od společnosti Knihy Dobrovský, oblečení od společnosti 2P SERVIS, dárek od společnosti Promedica, dárek od společnosti Chirana T. Injekta, dárkovou tašku plnou výrobků od společnosti 4SLIM. Dárek od společnosti Homi Heger s.r.o.- e-shop homiheger.cz, dárkovou tašku plnou výrobků a přípravků od společnosti Akeso holding a společnosti Senimed, překvapení od PVZP a.s. a dárek od Tomáš Arsov kosmetika a svíčku od www.svicky.cz.

Projekt Anděl mezi zdravotníky má také charitativní podtext. Diváci dobrovolným příspěvkem podpořili Stacionář Cesta v Náchodě či Stacionář Nona v Novém Městě nad Metují a Nadační fond Šťastná hvězda. Zakladatel a ředitel soutěže David Novotný byl spokojený. „Jsem rád, že plné náchodské divadlo povzbuzovalo dvanáctku zdravotníků. Je hodně těžké vybrat jednu osobu, protože si ocenění zaslouží každý, kdo se stará o zdraví a pomáhá lidem. Doufám, že se všichni bavili, finalisté si to užili a je to pro ně milá zkušenost,“ uvedl David Novotný, který, jak je jeho zvykem, už spřádá plány na další, už pátý, ročník projektu Anděl mezi zdravotníky.


reklama

reklama
reklama