Úterý 30.04.2024

05:06

Úterý 30.04.2024

05:06

reklama

Konec nošení roušek znamená, že se musíme více starat o pleť

Kdy a zda je odložíme definitivně, není zatím vůbec jisté. Ovšem už teď můžeme alespoň venku zase volně dýchat. Proto je načase dát do kupy pleť doposud pod rouškou pečlivě skrytou.

Možná se roušky stanou módním a nezbytným doplňkem na několik příštích let? Možná už začátkem prázdnin je uložíme hluboko do skříně na další horší časy, kdo ví? Každopádně  více než dva měsíce pod rouškou skrytá pokožka, dostala pořádně zabrat. Zejména majitelé suché nebo naopak mastné pleti, kteří byli nucení kvůli práci nosit roušku téměř po celý den, se mohou potýkat s nejrůznějšími problémy. „Mikroklima pod rouškou nebo respirátorem může dráždit suchou pleť, což se může projevit dokonce v podobě tvorby ekzémů. V případě mastné pleti může zase dojít k množení zánětů,“ vysvětluje dermatoložka MUDr. Tereza Gabryšová z Kliniky YES VISAGE.

Jak z nejhoršího ven?
Neblahých projevů na pokožce se však může objevit víc. Kromě ekzému a zhoršení zánětů u mastné pleti se zapařením zhoršují i dermatitidy a to jak periorální tak i seboroická. Pamatujte si, že neexistuje jednoduchý universální recept, jak z toho ven. „Každý problém je unikátní a je dobré ho řešit v ambulanci specialisty, který doporučí vhodnou léčbu,“ vysvětluje dermatoložka MUDr. Tereza Gabryšová z Kliniky YES VISAGE.

Pokud máte suchou podrážděnou pleť naordinujte ji zvýšenou hydrataci za pomoci kyseliny hyaluronové zvenku i zevnitř. Skvěle funguje kombinace HYALURON ELIXIRU, který se kape do vody a pleťového séra HYALURON ELIXIR. Domácí péči můžete ještě podpořit ošetřením z rukou odborníků. „Vhodná je například mezoterapie za pomoci kyseliny hyaluronové či plazmaterapie, která zvyšuje odolnost a obranyschopnost pleti všeobecně,“ doporučuje dermatoložka MUDr. Tereza Gabryšová z Kliniky YES VISAGE.

V případě mastné zánětlivé pleti je dobré zapojit do léčby moderní technologie. „Mám dobré zkušenosti s laserovým ošetřením, které redukuje počet bakterií, tlumí činnost mazových žlázek a působí protizánětlivě. Toto ošetření lze také kombinovat s plazmaterapií,“ radí dermatoložka MUDr. Tereza Gabryšová z Kliniky YES VISAGE.

Nezapomeňte na ochranu!
Poslední měsíce bylo nařízení ohledně roušek poměrně hodně přísné. Pokud opouštíte své obydlí, vždy s rouškou. Je tedy jasné, že takto krytá pokožka neměla moc šancí se potkat se slunečními paprsky. Proto nyní, když už ji můžeme bez větších omezeních vystavovat slunci, nezapomínejte na důkladnou ochranu, ať už v podobě make-upu či krému s UV ochranou. Neopálená pleť je totiž výrazně náchylná ke spálení.


reklama

reklama
reklama